På ÄngsGläntan följer vi traditionella franska metoder för att föda upp Bresse Gauloise, med stort fokus på naturliga och etiska förhållanden. Våra kycklingar får gå fritt utomhus när vädret tillåter och utforska naturen. De äter vad de hittar, som gräs, insekter och larver, vilket ger dem en naturlig kost som främjar deras välmående. Detta, tillsammans med fri rörelse, utvecklar kycklingarnas muskulatur och förbättrar köttets smak och kvalitet.
Vi ger också våra kycklingar svenskt helfoder av hög kvalitet som komplement, fritt från fiskmjöl och genmodifierade ingredienser. Inga antibiotika eller hormoner används i vår produktion. Våra tuppar får växa i minst fem månader innan slakt, till skillnad från industrins broilrar som slaktas efter bara 18-20 dagar. Våra värphöns lever i en naturligt frigående miljö och slaktas efter tio månader, medan industrins värphybrider pressas till onaturligt intensiv värpning och kasseras efter ett år. Våra hönor tas tillvara och förädlas till kvalitetsprodukter när de slutar värpa.